• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

Luna

Op 11 mei 2000 werd Luna Ceblo v.d. Drentsche Dreven geboren.
Een nestje van 9 pups, 4 reutje en 5 teefjes. 
Moeder was Blossom Fan't Suydevelt en vader Ceco v Oudsher.

In maart 2016 kreeg ik een berichtje van Felix om op zijn tijdlijn te kijken. Ik zag een schilderij en die ogen pakte mij maar het kon niet want ik had niets gevraagd. Via de chat kreeg ik duidelijkheid., ook hij was geraakt door haar ogen van een foto die op mijn tijdlijn stond, en heeft het geschildert. Hij wist niet dat zij er niet meer was maar de ogen en haar koppie raakte hem diep.
Nou ook dit schilderij hangt in de Kwakel aan de muur waar het hoort. winkheart

Luna is overleden op 25 december 2013 en omdat ze nog zo bij ons aanwezig is hebben een zo een mooi cadeau gekregen van Selma en Richard. Ze is op doek geschilderd door Felix Botman en het schilderij hangt boven de bank en is in het echt vele malen mooier dan hier op de foto.

Op eerste kerstdag 2013 hebben wij moeten besluiten om de dierenarts te laten komen om Luna in te laten slapen. Luna haar lichaam was op.
De laatste weken ging ze elke keer klein stapjes achteruit.
Een paar weken geleden ging ze nog mee naar het strand van Wijk aan Zee. De auto geparkeerd te hebben liepen we naar beneden richting strand. Luna trok nooit aan de riem maar nu wel en ik maakte haar los en in een streep hard rennend ging ze richting strand. Hoe koud het ook was Luna vond het heerlijk aan het strand en liep altijd in het water te wachten totdat wij een dummy voor haar in zee gooide die ze dan kon ophalen. Luna hield trouwens heel erg van zwemmen en bij elk water ging ze aan de rand staan wachten totdat ze het commando kreeg dat ze erin mocht.
Maar op eerste kerstdag toen de kinderen weer richting huis waren gegaan ging het fout met haar en had ik maar een keus en dat was de dierenarts bellen.
Hij was binnen 15 minuten hier en ze is rustig in mijn armen in geslapen.
Zo’n mooie Drent met een gouden of kan ik zeggen een briljanten karakter zal ik niet gauw meer krijgen.
Wij waren een en ze was mijn maatje, mijn allessie, mijn steun en toeverlaat.

Dag wijffie bedankt voor alle fijne herinneringen en heerlijke jaren. hou van je en voor altijd diep in mijn hart.heart

Omdat Luna is gestorven op eerste kerstdag en ik haar echt niet met de dierenarts mee kon geven en de temperatuur buiten zo goed / koud was kon ze buiten op de bank blijven. Ik die zo bang is voor dode beesten heb elke dag bij haar gezeten. Ook Blossom ging elke ochtend naast haar op de bank zitten. Wij vonden dat bizar maar hebben haar laten doen wat ze wilde doen. Ook kwamen de kinderen en Selma en Richard met Okke afscheid nemen ze heeft daar menig keer gelogeerd. De laatste dag voordat wij haar zelf weg gingen brengen rook ze niet meer en ook Blossom wilde niet  meer naast haar zitten. Het was tijd.


Raymond laatste moment samen.

18 november 2013 nog heerlijk een keer in de zee. Zou de laatste keer zijn
.


Op 11 mei 2013 heeft Luna on Gold Old Lady haar 13e verjaardag gevierd.Luna heeft zo'n mooi en zacht karakter en luistert zo goed. Wij nemen haar overal mee naar toe. We hebben wel eens in een restaurant zitten eten dat de mensen er pas achter kwamen dat wij een hond bij ons hadden toen we weg gingen. Met haar heb ik diverse cursussen gedaan. We hebben haar op PRA laten testen dat was goed. Zij heeft de latere Drentjes die bij ons kwamen heel mooi opgevoed en niets is haar teveel. Lief voor alles maar kom niet in de buurt als wij er niet zijn want dan verandert ze. Een uitstekende gezinshond en prima waakhond. Inmiddels is onze "old Lady" bijna 13 jaar oud. Toen ze 11 jaar was is ze geopereerd aan een kwaadaardige tumor in haar linker voor oksel. Toen ze 12 jaar was heeft ze een paar tia's gehad en even dachten we dat ze het niet zou redden maar op 11 mei hebben we haar 13e verjaardag gevierd. Ze geniet van haar oude dag hier bij ons in huis en samen met de jongste Drent Blossom ( vernoemd naar Luna's moeder) kan ze hele dag tegen de verwarming aan liggen. Een geweldige hond waar ik qua karakter heel graag een nestje mee had willen fokken. De omstandigheden waren er niet naar, dus is het er jammer genoeg niet van gekomen. Uit de lijn van Luna is er met alleen Sonja v.d. Drentsche Dreven gefokt en uit die lijn komt onze Blossom waar we nu dus wel een nestje mee willen gaan fokken.

Luna 11 jaar oud

Luna ontmoet Rood die wel heel klein is  en hij was echt een miniatuur toen hij geboren was maar met behulp van echt voeding die Danielle hem heeft gegeven uit gegroeid toen een mooi prachtige lieve sociale kater.

Luna 8 weken oud

Luna net geboren en bijna opgedroogd.

Bij Luna mocht ik helpen bij de bevalling. Dus midden in de nacht in de auto en toen om 8.15 uur werd het eerste pupje geboren. Om 11.00 uur kwam het eerste teefje en die was voor ons. Deze keuze was meteen gemaakt en het was liefde op het eerste gezicht. Een geweldige hond een echt maatje van mij waar ik nu nog elke dag van geniet. Zij heeft mij geholpen om mijn verdriet om Jessey te verminderen.

Omdat we Jessey veel te vroeg waren verloren, wilden we snel weer een ander Drentje. Ik kwam weer bij de fokker uit waar onze Jessey vandaan kwam en waar ik toen een hele goede band mee had. Kwamen bij hun op de wachtlijst en ik mocht bij de bevalling zijn. Omdat er een zusje van Jessey onder een vrachtwagen was gekomen stonden deze mensen voor mij op de lijst. 10 pups werden er geboren 9 reutjes en 1 teefje dus ik moest thuis aan de kinderen vertellen dat wij nu nog geen hondje kregen. Maar hun ander teef Blossom werd binnen kort ook gedekt en daar zouden we de eerste zijn.