• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

Wie zijn wij

Graag willen wij ons aan u voorstellen.
Wij zijn Jolanda Huijsing en Marry Huijsman en wonen in De Kwakel.
Dit is een klein plaatsje onder de rook van Aalsmeer.

Wij zijn een samengevoegd gezin en hebben op dit moment vijf Drentsche Patrijshonden, Blossom en Gioya en Jaycee, Dieke en Saartje / Ukkie.


Deze foto staan Blossom en Gioya tijdens een wandeling  op de zandverstuiving in Soestduinen. Foto is gemaakt door Michael v/d Burg.


Afscheid nemen van Duuc een van onze pups die bij ons is geboren uit het eerste nestje van Blossom.

In december 2009 zijn wij in dit huis komen wonen en nu we eindelijk de ruimte hebben, was het mijn grote wens om een nestje te fokken met onze Drentsche Patrijshond Blossom. Deze wens was er al sinds 1997 toen mijn eerste Drentje er was.

Wij vinden het leuk om de pupjes een achternaam te geven.
Hier hebben wij de kennelnaam Van't Dreske Kwinne voor gekozen.
Het is oud Drentsch en de vertaling is, Dreske = groenland (de weilanden) dicht bij (ons) huis en Kwinne = huis (allebei onze achternamen beginnen met Huijs) .

De pups krijgen van ons oud-hollandse namen voor op hun stamboom. Dit vinden wij goed passen bij het oud-hollandse ras wat wij hebben. Het kan gebeuren dat de chipper van de Raad van Beheer al met 5 weken langs komt en wij dan nog niet weten welke pup naar welke eigenaar gaat, is dit de beste oplossing. De tweede naam van de pup is een samen voegsel van de moederhond en de vaderhond. Voor ons makkelijk om te kijken uit welke combinatie ze komen.
Het Bloske nest is van Blossom en Okke.  Hier uit is onze Gioya gebleven.
Het BlosJar nest is van Blossom en Jarno. Hier uit is onze Jaycee gebleven.
Het Giouk nest is van Gioya en Duuk.
Het BlosJoe nest is van Blossom en Joeri.
Het GioJoe nest is van Gioya en Joeri. Hier is onze Dieke gebleven.
Het JayMil komt van Jaycee en Milan. Hier is onze Lieke (Mara) van aangehouden, zij zit in een gastgezin, een goede vriendin van ons.  
Het Jayok nest is van Jaycee en Okke.
Het Diebra nest is van Dieke en Bram. Hier loop Saartje nog omdat ze een ernstige nier afwijking heeft.

Onze pups vertrekken elke ochtend, 1 pup per dag, zodat ze de rest van de dag kunnen wennen in hun nieuwe huis.
Vanaf de dag dat ze 8 weken oud zijn en tot die tijd verblijven ze bij hun moeder en bij ons in de woonkamer.

Waarom hadden wij nog niet eerder een nestje gefokt? Omdat i.v.m. kleine kinderen er geen tijd voor was, om ons in het ras en het fokken te verdiepen en ook hadden wij niet genoeg ruimte voor een nestje. Nu wij nu geen kleine kinderen meer hebben en we nu ook de ruimte hebben, kwam de wens weer naar boven. Op 5 maart 2014 is deze droom na 17 jaar dan ook echt uitgekomen.

Door ons eerst in alles goed te hebben verdiept en wij de steun krijgen van diverse fokkers durfde wij te zeggen
“wij zijn er klaar voor”.

Wij fokken alleen volgens de normen van de eerste en orginele rasvereniging van de Drentsche Patrijshond.

Omdat wij gezondheid en het karakter erg belangrijk vinden, hebben wij goed contact met andere fokkers en doen wij onze uiterste best om de juiste combinatie te selecteren. Ook proberen wij de IC laag te houden en testen wij onze honden waarmee wij een nestje willen hebben en dit vragen wij ook aan de reueigenaar. Onze collega's hebben natuurlijk allemaal de nodige kennis van ons ras en concessies worden dan ook niet gedaan. Voor de reu en zijn eigenaren is een hele belangrijke rol weggelegd en worden ook nauw bij het nestje betrokken. Zo mogen ze mee naar de echo en mogen ze bij de bevalling zijn. Met 7 weken organiseren wij een knuffelmiddag waar wij alle pupkopers en hun gezin voor uitnodigen en ook de vader van het nestje is hierbij met zijn eigenaren.

Onze honden zijn een deel van ons gezin en leven bij ons in huis.
De pups worden bij ons in huis geboren en groeien bij ons in huis op en worden op deze manier meteen goed gesocialiseerd.
De moeder blijft de hele periode van 8 weken bij hun pups bij ons in huis en ook onze andere 3 honden zijn in de kamer en liggen bij de pups.

Bij ons staat boven aan het lijstje openheid en eerlijkheid en het goede contact dat wij met alle pup eigenaren willen onderhouden.
Dat is voor ons van grote waarde.

Ons huis dat in de Kwakel staat.

Jolanda Huijsing en Marry Huijsman 
Bezworenkerf 26 
1424 RN De Kwakel.

Wij zijn te bereiken op telefoonnummer  0621838439 (gsm Jolanda)
Of met het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.