• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

De laatste nieuwtjes.

19 mei 2022 zijn de pups van Dieke en Marduc geboren. 5 reutjes en 2 teefjes en ze doen het heel erg goed. Dieke is weer de super moeder en verzorgt ze uitstekend.

Vrijdag zijn we met de JayBic pups richting Putten gereden voor hun APK en Dieke ging ook mee. Op de echo van Dieke waren 5 vruchtjes gezien maar we vonden haar wel heel dik, Dus een drachtfoto laten maken. Ja hoor ons gevoel klopt en zijn 7 a 8 pups gezien. We gaan eerst de bevalling afwachten en dan moeten we nog een aantal gesprekken in plannen omdat we nu een groter bestje verwachten. Hier onder de drachtfoto.

5 maart 2014 – 10 mei 2022 Gioya ❤️
Vandaag hebben wij een ongelooflijke moeilijke beslissing moeten maken om onze Gioya te laten gaan.
Na maanden van onderzoeken en bezoeken aan diverse dierenartsen waar we geen duidelijkheid hebben gekregen hebben we voor haar de beslissing genomen.
Onze Gioya, Onze droom die uitkwam, Onze politieagent, De moeder van Dieke, De oma van Ukkie, Moeder van de Giouk en Giojoepups, Zus van Jara, Cas, Duko, Abe en Siep, Dochter van Blossom en Okke.
Wat hebben we van je genoten en wat heb je ons veel gegeven.
Dag lieve lieve Gioy wat gaan we je verschrikkelijk missen.❤️❤️
 

Gioya we zullen je nooit vergeten. Onze lieve lieve politieagent heart

Gisteren  maakte het baasje van Jarno bekend dat hij een sterretje is geworden. Jarno is de vader van onze Jaycee en opa van vele pups bij ons.
Met Jarno hebben wij ons tweede nestje gefokt en daar is onze Jaycee uit geboren. Jarno heeft een super lief karakter en ook nog eens werkpassie. Toen Manuele bij ons eerste nestje op pup bezoek kwam nadat de pups waren gevaccineerd zagen wij hoe hij met de Bloskepups omging.  Wat was hij lief en zo voorzichtig. Na alles te hebben na getrokken, hebben we gevraagd aan Manuela om Jarno te mogen gebruiken. Dit nestje is op 19 april geboren nu 7 jaar geleden. Het eerste pupje die geboren werd (Manuela was erbij) was meteen bij mij een vonkje wat oversloeg. Dit wordt mijn dame en wat zijn we blij met haar. Zacht en lief van karakter en ook nog een werkpassie net als haar vader. 
Het BlosJar nest, Het Giouk nest, Het Blosjoe nest, Het Giojoe nest, Het Jaymil nest, Het Jayoknest, Het Diebranest, Het Liemar nest en het Jaybic nest.
Zijn allemaal verweven met elkaar door Jarno.
En er komt, als alles goed blijft gaan, nog een DieMar nestje aan wat ook verweven is met hem.

Dag kanjer, dank je wel. Je bent nu vrij om over de eeuwige jachtvelden te rennen.

 

 

Op 25 maart zijn onze 3 musketiers geboren. Emma, Karel en Loek.

Op 19 maart heeft er een mooie dekking plaats gevonden tussen Dieke en Marduc. 20 maart mogen deze 2 mooie lieve honden het nog een keer gaan doen.
Daarna is het 30 dagen wachten op de echo om te kijken of Dieke drachtig zal zijn van Marduc.

Dieke is altijd al haar eigen gang gegaan en nu dus weer, eerder dan verwacht is ze loops geworden. Ze zal als de natuur mee werkt gedekt gaan worden door Marduc.

Op 24 en 25 januari heeft er een dekking plaats gevonden tussen Jaycee en Bickel.
We gaan nu rustig wachten wat de natuur gaat doen

Op 14 januari is Jaycee loops geworden en hebben de baasjes van Bickel op de hoogte gebracht.

Op 9 januari hebben we kennis gemaakt met Bickel en zijn baasjes.
De reu van onze keuze voor onze Jaycee. Alle testen waren goed, dus gezond verklaard door verschillende dierenartsen en de Raad van Beheer, mooi karakter, mooie reu om te zien en een inteelt van 12.05%  Een lage inteelt wil niet zeggen dat het ook goed zit met de gezondheid maar is wel mooi mee genomen.

 
Bickel Luna v.d. Nettelhorst. blush

 

Ze zijn geboren op 9/10 juli 2021. 5 reutjes en 4 teefjes en ze doen het goed !! Alle pups hebben hun gouden mandje gevonden

heartheartheart

Op 11 mei en op 12 hebben Onze Lieke/Mara en Marduc een leuke ontmoeting gehad. Vandaag de echo gehad en onze dame is drachtig. Een week vol emoties. Beginnend met de overlijden van Ukkie nu een week later dit mooie bericht. De cirkel is rond. Nieuw leven en dood liggen soms dicht bij elkaar. En we kunnen weer gaan uitkijken naar een drukke maar leuke tijd.

Houden van, zorgen voor, keuzes maken in belang van …. en los laten als het moet.

Hoe moet je dit vertellen. We weten het maar het is zo verschrikkelijke moeilijk.

Vanmiddag is de dierenarts aan huis geweest om onze Ukkie te laten gaan.

Vanwege de vele aanvragen hebben wij onze wachtlijst voor dit nestje gesloten.
Wel hebben we nog plannen voor een nestje van Jaycee.
Dit zal aan het einde van het jaar hopelijk gaan gebeuren.
Maar het is de natuur die beslist.

 

Over een kleine 3 weken hebben we de afspraak voor de echo staan. Spannend hoor.

Op 11 en 12 mei heeft er op beide dagen een mooie natuurlijke dekking plaats gevonden. Ze deden het beide heel erg goed.
Nu gaan we ruim 30 dagen wachten voordat we een echo laten maken of Lieke/Mara inderdaad drachtig is van Marduc.

 

Vandaag 11 april hebben wij een ontmoeting gehad met Marduc en zijn baasje Sabine. Wij waren er met Mara en ook Mischa een van de mede eigenaar was erbij. We hebben heerlijk gewandeld in Waalwijk en de Drentjes hebben kennis met elkaar gemaakt. Ze deden het heel goed saampjes. Ze hebben kilometers met elkaar gerend en veel gespeeld met elkaar. Ook beschermde Marduc Mara/Lieke tegen opdringerige andere honden. Een genot om te zien hoe leuk ze elkaar vonden. Nu gaan we rustig afwachten wanneer de dame loops gaat worden.

 

1 April 2021. ECVO onderzoek van Lieke/Mara gehad en alles is goed. We zijn er met elkaar supper blij mee. Nu afwachten tot de dame loops gaat worden.

 

Op 17 oktober om 5.40 uur is Dieke haar eerste pup, een teefje geboren. Wat zie je dan je hondje ineens veranderen in een zorgzame moeder. Om 6.30 kwam er een reu bij, om 6.55 uur weer een teef en om 7.00 uur weer een reu. De helft was er in best een rap tempo. Haar moeder kreeg haar nest van 8 in 1 uur en 28 minuten zou zij ook zo snel zijn bij haar 1e nestje ?? nummer 5 om 7.10 uur en nummer 6 om 7.30 uur beide teefjes. Pppfff wat het rap. Om 8.25 uur werd nummer 7 geboren een reu en om 8.45 uur werd nummer 8 geboren ook een reu. Mooie verdeling 4 om 4 en wat een prachtige plaatverdeling. Op de echo waren 8 vruchtjes gezien en op dag  57 werd er een foto gemaakt en werd dit opnieuw bevestigt. Ze deden het allemaal meteen goed en nadat de werpkist schoon was legde we het 8 tal aan en ze begonnen meteen te drinken. Zijn de eerste dag ook allemaal gegroeid. Het is weer genieten van alle geluidjes, het piepen als ze hun moeder niet kunnen vinden. De eerste 24 uur mocht er geen andere hond in de buurt komen maar na 36 uur lag Jaycee erbij om te helpen poetsen. Ze hebben de namen

Roos -, Anna -, Keetje -, Saartje -, Boet -, Koen -, Bart – en
Mees Diebra van het Dreske kwinne gekregen

 

Ze zijn er onze Diebra pups. Diebra staat voor DIEke en BRAm zodat we weten welke combinatie deze pup is geboren aangezien wij niet met een letter nest werken maar gewoon leuke oudhollandse namen geven aan onze pups voor op de stamboom.

Na verdriet nu goed nieuws.
Onze Lieke oftewel Mara is vandaag naar Sleeuwijk geweest voor de officiele foto's van de HD en ED en ze is vrij van ED en heeft HD A30.
Super blij.

 

Intens verdrietig.

Woensdag 7 oktober 2020 kreeg ik bericht dat je als fokker niet wilt horen.

Een van onze pups is onverwachts heel erg ziek geworden.

Cooper was sinds het weekend erg lui/sloom en dat was niets voor hem. Hij at een stuk minder maar zijn buik werd wel dikker. De eigen dierenarts gaf het advies van een wormenkuur dus dit werd gedaan daarna ging hij nog minder eten maar zijn buik werd wel groter. Naar de dierenarts geweest en die dacht aan vocht/ bloed in de buik misschien een gescheurde mild. Doorverwezen naar Apeldoorn voor een echo. Door het vocht was de echo niet helder maar wat er wel uit kwam dat was dat Cooper last van zijn hart had. Hij heeft last van "Pericardovervulling". Gezien dit zeer zelden voorkomt zijn ze doorverwezen naar Utrecht. Totaal verrast dat een jonge hond die nooit ziek is altijd volop energie en dan ineens dit. Prognose was van alle dierenartsen heel slecht. Is het een tumor kan je er niets aan doen en moet je laten inslapen en is het geen tumor kunnen ze het vocht weg halen maar dat kan binnen 24 uur weer terug zijn maar dat kan ook enkel maanden duren. Welke beslissing moeten we maken ?? Zoals ik altijd zeg ; volg je gevoel. Vraag de info van alle kanten en neem zelf je beslissing. Dit was mijn advies aan hun. De beslissing hebben ze gemaakt en de dierenartsen in Utrecht en ook in Apeldoor en ook hun eigen dierenarts zeiden eigenlijk allemaal het zelfde. Een jonge hond moet het leven kunnen leven van een jonge hond en dat kan niet meer. Wanneer is het vocht terug ?? en dan met de kans op een acuut hartfalen. Cooper had geen kans meer en is ingeslapen.

Cooper onze Sjaak Blosjar van het Dreske Kwinne.

19-04-2015 – 08-10-2020 5 jaar 5 maanden en 19 dagen oud mocht hij maar worden.

Voor meer info zie link

https://vetsenpets.nl/.../hartaandoe.../pericardovervulling/

Dag Lieve Sjaak met je mooie zoen op je wang. ⭐️????

Yess onze Dieke is drachtig heart

Op vrijdag 11 september zijn we naar Sleeuwijk gereden voor een echo van onze Dieke. Zo spannend.

Zij is onze 3e generatie zelf gefokte drentjes en zij heeft zo een super karakter. Lief, eigenwijs, veel jachtpassie maar vooral zacht en zeer sociaal.

   

 Niet zulke mooie foto's maar Dieke is gedekt door Bram. Op 17 en 18 augustus heeft deze dekkingen plaats gevonden in Lochem. Mooie natuurlijke dekkingen met mooie koppelingen van ruim 20 minuten. Nu gaan we rustig afwachten op wat de natuur gaat doen. Tot die tijd is het rustig afwachten.

           

 
Bram Luna van de Nettelhorst  en hopelijk wordt hij de vader van ons DieBra nestje.
We gaan nu afwachten op de dekking en daarna volgen er 30 spannende dagen tot de echo, dan weten we of Dieke drachtig is of niet.

Vandaag 9 augustus is Dieke loops geworden en hebben we contact gehad met de eigenaar van de reu. Alle papieren zien er goed uit. Hele mooie lage inteelt maar het belangrijkste blijft bij ons de gezondheid. Een lage inteelt wil niet zeggen dat het ook goed zit met de gezondheid maar is mooi mee genomen. Welke reu ???? Dat maken we binnekort bekend

 

In de nacht van 5 november had de natuur een grote verrassing voor ons in petto en zijn onze pups geboren. Niet zoals er op de echo en röntgenfoto te zien waren 4 pups maar nummer 5 kwam om 6 uur ook nog op deze wereld. Ons Jayok nestje. 3 reutjes en 2 teefjes. Jaycee doet het weer zo goed en is een echte moeder die zorgt en zorgt en gaan tijd heeft om zelfs maar uit te gaan om o.a te plassen. Plassen en direct omdraaien om weer naar haar pps te gaan. De andere dames worden nog even vriendelijk door haar verzocht om afstand te houden. Zie verder bij nestjes. Ook de uitslag van Gioya is goed, dus zijn we dubbel blij.

Op 31 oktober rijden we richting een dierenarts in Hoofddorp op de IJweg voor een röntgenfoto van de buik van Jaycee. Dit om te kijken of alle 4 de vruchtjes er nog zijn. Op de echo waren 2 vruchtjes heel dicht bij elkaar gezien en als deze er niet meer zouden zijn zouden de andere 2 pups wel eens te groot kunnen zijn voor een normale bevalling. Bij die kliniek aangekomen gingen wij in de wachtkamer zitten. Toen kwam daar de dierenarts en haar assistent. Ik vroeg hoe ze het gingen doen en het antwoord was; wij nemen de hond mee voor een foto. Nou dat dacht ik niet zei ik , ik laat mijn hond niet alleen. Dit zijn wettelijke bepalingen volgens deze dierenarts. We kozen tegen ons gevoel in om het op hun manier te doen alleen gingen wij wel mee het kamertje in. Daar werd Jaycee op de verkeerde manier op tafel gelegd waardoor ze erg onrustig werd. Poging 1 ging verkeerd en ze sprong bijna van de tafel af. Bij poging 2 ben ik op de gang gaan staan, kijkend door het raam, in de hoop dat ze rustiger werd maar ze sprong weer bijna van de tafel af. Ik trok de deur open en zei;  het is klaar, haal haar maar van de tafel af wij rijden naar Sleeuwijk want daar mag ik wel bij mijn hondje blijven. Ben met een kwaad gezicht zo die praktijk uit gelopen en verteld dat ik hier nooit meer zou komen. In de auto sleeuwijk gebeld en na wat telefoontje konden we daar rond half 1 terecht. We hebben Gioya opgehaald omdat die volgens een dierenarts in Uithoorn een verstopte melklier heeft en dacht dan laat ik er daar nogmaals naar kijken. Daar aangekomen werden wij met onze 2 honden meteen door gebracht naar de röntgenkamer. We kregen onze schorten aan en legde haar rustig op tafel waar ik tegen haar praten en zijn heel rustig op de tafel bleef liggen. Wat een verschil !!  Op de vraag of er wettelijke bepalingen waren hiervoor wist de dierenarts ons te vertellen dat dit allen voor mensen onder de 18 jaar gold.

Gioya werd ook meteen na gekeken en hij vermoede ook een verstopte melkklier maar deze zat wel op een zeer gevaarlijke plek waar vaak de melktumoren kwamen. Hij wilde deze graag aanprikken en opsturen. Dit is gedaan en wij moeten een week wachten op de uitlag.

Wat ben ik toch blij met Sleeuwijk en ook al is ruim een uur rijden ik blijf er tot op heden maar naar toe rijden aan gezien ik hier nog geen dierenarst ben tegen gekomen die met ons mee denkt. Alleen maar dierenarsten die voor ons willen beslissen.

Moraal van het verhaal is dat je altijd zelf beslist over je hondje en een dierenarts die je menning niet respecteerd moet je heel gauw links laten liggen en op zoek gaan die dit wel wil doen.

Hieronder de foto die met 56 dagen zwangerschap van Jaycee is gemaakt waarop je duidelijk 4 koppies ziet en 4 ruggegraadjes.

 

Jaycee 54 dagen drachtig en ze geniet van het zonnetje en de rust.
 

heart Yesss we verwachten in de eerste week november Jayok pups heart

Vandaag de echo in Sleeuwijk. Jaycee is drachtig van Okke. Het is dit keer een kleiner nestje maar dit is wat de natuur voor ons in petto heeft en daar zijn we dankbaar voor.
 

Toen onze loge Nola (Conchita) bij ons kwam logeren was zij net loops geworden. Daarna werd Jaycee al gauw loops en volgde Gioya ook. Normaal zien wij aan onze dames wanneer de vruchtbare periode er aan komt en daarom prikken wij nooit Progesteron. Door de loopsheid van Nola was het anders dan normaal. Wij zagen niet de signalen tussen Jaycee en Gioya en daardoor hebben wij toch maar op 6 september dag 14 van Jaycee haar loopsheid onverwacht gekozen om progesteron te gaan prikken plus een inwendig onderzoek. Tijden het onderzoek vertelde Daan onze dierenarts dat ze er tegen aan zate en dat er waarschijnlijk wel na het weekend gedekt kon worden  maar ff de bloed waarde afwachten. 1,5 uur later kregen wij de uitslag van het bloed en dat was 20,8. Normaal is het bij 8 a 10 dekken dus was dit al veel te hoog en daarom kregen wij het advies om meteen te gaan dekken. Dit hebben we ook gedaan met uiteindelijk toch een dekking maar zonder koppeling. De volgende dag toch weer een poging en dit keer na enige tijd weer een dekking met een koppeling. Helemaal gerust waren we er niet op maar het wachten kon gaan beginnen. Soms dachten we ja kijk maar totaal gefixeerd op eten en haar tepels werden groter maar dit konden ook signalen zijn van schijnzwangerschap. We dorsten er niet op te hopen maar vandaag dag 28 na de eerste dekking kregen we toch goed nieuws. Aan de vruchtjes 4 die geteld zijn verwachten we dus een klein nestje. Het mag de pret niet drukken en we gaan heerlijk genieten van haar tweede helft van haar dracht en ons op maken op een bevalling en hopelijk gaat dit allemaal goed.
 

Op 4 oktober hebben we een afspraak in Sleeuwijk staan voor de echo van Jaycce. Dan weten we of ze wel of niet drachtig is.


De mooiste foto van de dag, Anna met alle hondjes aan de wandel.  met dank aan Ingrid de eigenaresse van Kleine Pien.

Op 22 september hebben we de jaarwandeling van ons JayMil nestje gehad. Dit keer zonder Jaycee en Milan maar met Dieke die ook zo heeft lopen zorgen toen de pups nog bij ons woonden. Van de 8 pups waren er 6 aanwezig. Leika woont in hoog Denemarken en dat was iets te ver rijden voor een wandeling . Jopie is overleden met 9 weken maar in onze gedachte was hij erbij. Ook werd hij regelmatig genoemd door de pup eigenaren. Na een bakkie koffie met wat lekker  hebben we heerlijk 1,5 uur gewandeld over de Hoorneboegse hei in Hilversum. Bij terug komen was het restaurant vol en zijn we uit geweken naar een ander waar we met een aantal hondjes en hun eigenaren een heerlijke lunch hebben gegeten. Stuk voor stuk zij het lieve, sociale en mooie Drentjes geworden. Een nestje waar wij en Jacqueline de reueigenaar trots op zijn.

Het JayMil nest. vlnr Cara, Nelis, Nala, Pien, Mara en Lupus

Vandaag 1 jaar geleden werd Jaycee haar eerste nestje geboren. Ook voor Milan was dit de eerste keer. Wat een geweldige moeder is Jaycee en wat heeft ze het ondanks 2 x uierontsteking geweldig gedaan. Kleine Pien startend op een gewicht van 165 gram groeide en groeide en wat was ze lief voor haar. Ook de dood van Jopie die 4 dagen bij zijn nieuwe eigenaar was hakte er in. Jaycee en de andere dames hebben uitgebreid afscheid van hem genomen toen hij weer op de kerf was.

Nu zijn deze kanjers alweer 1 jaar geworden en we zien ze regelmatig. 22 september hebben we de jaar wandeling en zien we ze bijna allemaal weer live. Leika woont in Denemarken die is er jammer genoeg niet bij maar we gaan er weer een mooi feestje van maken. Hieronder een foto die door de eigenaar van Pien is gemaakt.
Dank je wel Ingrid

 

heart Jaycee & Okke heart

Heeft u intresse uit deze mooie combinatie neemt u dan gerust contact met ons op. Jaycee en Okke zijn op alles getest wat de officiele vereniging verplicht stelt plus dat ze ook op Von Willenbrand zijn getest. Op alle testen hebben ze negatief gereageerd dus dit betekend dat ze overal ( HD , ED , PRA en  vWF ) vrij van zijn.

De volgende stap is genomen. Jaycee is gedekt door Okke en over 30 dagen weten we zeker of ze drachtig is. Dan gaan we naar Sleeuwijk voor een echo. Het lange wachten gaat dus beginnen. We laten de natuur gewoon zijn gang gaan.

Op 6 en 7 september is Jaycee gedekt door Okke.

4 jaar geleden bij de geboorte van onze Tooske BlosJar van het Dreske kwinne of te wel Jaycee was meteen mijn wens om ooit met haar en Okke officieel Sander Fan de Indo Anjoho, een nestje te fokken. Deze wens gaat nu in vervulling.

Super blij met deze mooie combinatie !! Okke kennen wij al bijna zijn hele leven en zijn super mooie karakter van deze reu is een belangrijk argument maar een andere zeer belangrijke argument is zijn gezondheid.
Beide honden zijn getest op Von Willebrand en beide zijn vrij hiervan.
Ook zijn beide honden getest en vrij bevonden van ED aan beide kanten.
Beide honden hebben HD A. Okke heeft een norbergwaarde van 40 en Jaycee heeft 37,5 (40 is het hoogste)

Jaycee of te wel Tooske BlosJar Van't Dreske Kwinne.


Okke of te wel Sander Fan de Indo Anjoho.


Niet zoveel zin in om op de foto te gaan maar het toekomstige stel kent elkaar al heel erg lang.

Het is nu wachten op de natuur. Jaycee moet loops worden de verwachting is eind augustus begin september, daarna komt er als alles goed gaat een dekking met hopelijk een dracht en daarna een gezond nestje. Maar de natuur kan je en mag je niet dwingen dus wachten wij rustig af wat er gaat gebeuren.
Heeft in intresse in een pup of wilt u gewoon wat meer informatie neem gewoon contact met ons op via de telefoon of via de mail en wij proberen dan op al u vragen antwoord te geven.

 
Kleine Pien is niet meer klein. Ze is op gegroeid tot een hele mooie dame die nof steeds het kaas niet van haar brood laat eten. Eten blijft een dingetje en kieskeurig is mevrouw ook een klein beetje. Maar haar eigenaren zijn zo heel erg blij met haar. Vanaf de geboorte hadden ze een klik met haar en we hadden geen beter huis voor haar kunnen vinden. Ze heeft ook haar officiele naam gehouden dat zeiden de eigenaren al toen ze de eerste keer lang kwamen om de knuffelen met de pups. Als zij bij ons mag wonen blijft ze zo heten en zo is het gegaan.En dan krijgen we op 9 november een telefoontje waar niemand op zit te wachten. Jopie pupje nummer twee is dood. Ik zei dat kan niet maar het was echt zo. Hij was in het donker geschrokken van het konijn en daarna heel hard tegen de schuifpui aan gelopen. Ze pakte hem op en hij overleed. Het is meteen schakelen dan neemt gelukkig mijn verstand het even over van mij gevoel. We hebben Jopie, die inmiddels was meegenomen door de dierenambulance , weer opgehaald uit Mijdrecht en bij ons in de koeling gelegd. Luguber …. Ja maar we wilde weten waaraan hij is overleden en dan moet hij gekoeld blijven. Het was vrijdag avond en we konden hem niet eerder brengen dan maandagochtend. Dus heeft hij hier in de koeling gelegen. Toen wij hem uit de auto tilde hebben wij onze andere honden erbij geroepen. Moeder Jaycee heeft heel lang hem gelikt en met haar neus tegen hem aangeduwd. Alsof ze dacht opstaan kleintje. Maandag hebben we hem naar Dierenuniversieteit Utrecht gebracht daar wordt er sectie verricht omdat wij moeten / willen weten waarom dit is gebeurd. Donderdag is het uitvaartcentrum gekomen om Jopie op te halen en is hij alleen gecremeerd. Wij hebben hem vrijdag opgehaald en zaterdag is hij hier begraven onder onze olijfboom. en dan gaat het wachten beginnen en steeds weer werd het langer en langer maar uit eindelijk is er de eindconclusie. Die is dat de twee schrikmomenten vlak achter elkaar een hartritmestoornis hebben veroorzaakt waar hij niet meer uit is gekomen.
  
Arie Jaymil Van't Dreske Kwinne maar zijn naam is Jopie en hij zal er altijd bij horen.cryingheart

FF de lens uit proberen.
 
Indy kwam zo vaak als ze kon om met de pups te knuffelen en dat is toch mooi mee genomen als je Oma en Opa af en toe een nestje hebben liggen laughsmiley


Op 9 september zijn Jaycee haar pups geboren. 8 puppy's die allemaal op de wereld zijn gezet door haar. 4 reutjes en 4 teefjes.
Jaycee doet het heel goed een volleerd moeder en waakt goed over haar pups.

Onze Jolijn heeft haar goudenmandje gevonden !!!


Wegens ongelofelijke verdrietige omstandigheden hebben wij een zusje van Dieke terug gekregen. De eerste geboren pup van ons GioJoe nestje, Jolijn. Ze is 10 maanden oud en een leuk en lief hondje wat op gegroeid is in een gezin met kinderen. Wij zoeken een goudenmandje voor haar met een rustige en stabiele omgeving. Ze heeft de normale puppy cursus gevolgd en was bezig met een jachttraining. Op dit moment is ze aan het logeren en heeft het daar uitstekend naar haar zin maar hier kan ze jammer genoeg niet blijven. Dus zou je Jolijn een goudenmandje in je huis willen geven, neem dan contact met mij op.
Fokkers hoeven niet te reageren !!!!!!!
 

Dit nest heeft een mooi laag IC over 11 generaties van 12.7.
IC betekend Inteeltcoëfficiënt. Inteelt heeft altijd betrekking op voorouders die vader en moeder gemeenschappelijk hebben, dus op honden die aan beide zijden van de stamboom voorkomen. De mate van inteelt wordt uitgedrukt in de inteeltcoëfficiën.


Vandaag 10 augustus zijn wij voor de echo naar Sleeuwijk gereden. Jaycee is drachtig van Milan en er zijn 8 vruchtjes gezien.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze vruchtjes ook echte pups gaan worden maar wij gaan hiervoor ons uiterste best doen maar de natuur laat zich niet dwingen.

Ondanks de hitte gaat het goed met Jaycee. Ze denkt alleen maar eten eten en eten en slaapt bijna de gehele dag. Het blijft toch een spannende aangelegenheid en we kunnen niets anders dan afwachten wat de natuur in petto heeft voor ons.

Jaycee op 1 augustus 23dagen na de dekking.

  

  
Zondag 22 juli werd Dieke waarschijnlijk door een wesp gestoken. Onze dame reageerde erg heftig en veranderde ook kwa koppie. Gelukkig is alles goed afgelopen.

 
  Jaycee is op 10 juli gedekt door Milan. De officiele namen van deze twee zijn Tooske BlosJar van het Dreske Kwinne en Rintje Nouska van het Beemdveld.
Op 11 juli is er weer een mooie ongedwongen natuurlijke dekking geweest tussen Jaycee en Milan. Nu gaan we rustig wachten op de echo en kijken wat de natuur heeft besloten.

Jaycee is loops en gaat binnenkort gedekt worden. De aanvraag voor de dekking is goedgekeurd door de orginele vereniging.

 
   
In Juni 2018 gaan we met Gioya en Dieke heerlijk op vakantie naar Kroatie. Zaöstrog. Bijna 1800 kilometer rijden maar de dames hebben het uitstekend gedaan in de auto. Aan gekomen was en werd het erg warm wat inhield dat we niet veel konden doen over dag. Dagje Havar en Dubrovnik en verder heel veel zwemmen, autorijden de bergen in en slapen.

Op 10-10 is Gioya bevallen van 8 gezonden pups. 6 teefjes en 2 reutjes. Alle pups hebben hun goudenmandje gevonden.


Op 12 september zijn we samen met Bas en Sandra de eigenaren van Joeri om 12.00 uur bij onze dierenarts Daan Loopstra voor een echo. Gioya is drachtig en er zijn veel pups gezien. Heeft u intresse in een pup van ons neemt dan gerust contact met ons op.


Op 11 augustus is er een deking geweest zonder koppeling dus zijn we op 12 augustus terug geweest bij Joeri. Daar is een mooie dekking geweest met een koppeling van 30 minuten.

1 augustus 2017 Gioya is loops geworden 2 maanden eerder dan we verwachte. Maar de natuur kun je nu eenmaal niet dwingen dus gaan we hopelijk weer een mooi "project" in.

Voor het najaar staat bij ons het nestje gepland van Gioya en Joeri met een inteeltcoëfficiënt van 12,8 % over 10 generaties.
Beiden hondjes hebben een mooi zacht karakter en zijn lieve gezinshonden. Joeri heeft een mooi B diploma in de jacht.


Onze Wall of Fame. Al onze 25 pups bij ons aan de muur. Trots heart

Op 3 december zijn na een moeilijk bevalling de pups van Blossom en Joeri geboren. 3 reutjes en 2 teefjes en alle pups hebben hun goouden mandje gevonden. zie verder nestje Blossom & Joeri.


47 dagen drachtig en haar buikje groeit echt snel. heart

Op 3 oktober heeft er een mooie natuurlijke dekking plaats gevonden maar zonder koppeling. Op 4 oktober zijn wij weer richting Joeri gereden. Dit keer weer een mooie natuurlijke dekking met een koppeling van 30 minuten. Op 5 oktober ( Blossom haar verjaardag) zijn wij opnieuw naar Joeri gereden en vond er weer een mooie natuurlijke dekling plaats met een koppeling van 40 minuten. Nu gaan we r
De natuur kun je niet dwingen en gaat gewoon zijn gang, wij hebben er gelukkig geen zeggenschap over. Te vroeg volgens onze kalender surprisemaar niet dus volgens de kalender van de natuur smiley is onze Blossom is loops geworden en gaat gedekt worden door Joeri Jarno van Parkendijk.

Op 13 augustus is Gioya bevallen van 7 pups, 4 reutjes en 3 teefjes in 1 uur en 20 minuten. Alles is goed gegaan en na een lange dag beginnen alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen bij Gioya. Eerste nestje en dan zo een super snelle bevalling is niet mis.


Op 31 juli gaan we met een aantal pups van Blossom lekker wandelen in Noordwijk. Jaycee en Frits zijn hier de jongste. De koffie was weer goed geregeld en wat heerlijks erbij en daarna heerlijk gewandeld op een zeer druk strand. Daarna nog bij Take Two heerlijk wat gedronken met elkaar en na gepraat.

 

 
Zondagavond - Spaarnewoud - Zwemles Jaycee - Zwemmen met 5 Drentjes. Thnx Selma voor de foto's.Vandaag zijn we richting Sleeuwijk gereden. Roos ( eigenaar van Duuk) en haar docter Christa waren er ook bij. Spannend vooral omdat wij om half 11 een afspraak hadden en om 12 uur naar binnen gingen . Autobrand op de A27 zorgde voor hele lange file op de weg maar ook in de dierenkliniek. Omdat veel mensen van ver komen net als wij. Gioya is drachtig en dat weer zulk mooi nieuws. Je denkt het wel maar weet het niet zeker totdat de DA met de echo begint. De pups verwachten wij rond 17 augustus.
 
14 juni is de eerste dekking van Gioya en Duuk geweest in Katwijk. Morgen nog een herhaling en dan gaan we wachten en laten we de natuur zijn gang gaan. Het was een mooi dekking en wat is Duuk net als zijn vader een zachte rustige reu. Manuela was gevraagd om bij de dekking te zijn. Duuk is een zoon van haar Jarno.
Op 15 juni zijn we opnieuw richting Duuk gereden en daar is weer een mooie natuurlijke dekking geweest. Dit keer hebben we het zonder de hulp van Manuela gedaan. Het ging goed de hondjes wisten precies wat ze moesten doen na gisteren.

Vandaag 10 juni 2016 hebben we via de mail de uitslagen binnen gekregen van Von-Willebrands Disease Type 1.
Alle drie onze dames zijn vrij. Super blij zijn wij.


 
5 juni is Gioya loops geworden. Spannende tijden gaan er aan komen.


22 mei hebben we mee gedaan aan de jachthondenshow in Papendal. Wij werden tweede in de fokkerijklasse. Zo trots op dit nestje. Totaal overdonderd staan Richard en ik dan ook op deze foto. We konden het niet geloven.

Vandaag 12 mei2016 hebben wij toestemming gekregen van onze rasvereniging voor een dekking met Gioya. Wij hebben voor Gioya Duuk uit gezocht. Officieel heet hij Timo Jarno van Parkendijk. De inteelt is heel mooi laag 12.87%. Duuk is een lieve zachte reu die sociaal is maar wel een echt een Drent is. Nu dit geregeld is gaan we rustig wachten tot de natuur zijn gang gaat en Gioya loops wordt en gedekt MAG worden. 

Duuk of te wel Timo Jarno van Parkendijk HD A 33, PRA voorlopig vrij, Vrij van Von Willebrands Disease type 1.

Gioya Bloske Van't Dreske Kwinne. HD A 28, ED vrij, PRA voorlopig vrij, vrij van Von Willebrands Disease Type 1
Op 5 mei heeft Michael v/d Burg prachtige foto's gemaakt van Blossom en Gioya op de zandverstuiving bij Soest. Jaycee was er niet bij omdat wij haar te jong vonden om een grote wandeling over de zandverstuiving te maken.

Via facebook kreeg ik een berichtje van Felix Botman; kijk eens op mijn tijd lijn. Zonder dat ik er iets van af wist heeft hij opnieuw Luna geschilderd. Hij werd geraakt door haar ogen van een foto op mijn facebook pagina.
 

De dekking tussen Maran en Blossom is niet gelukt en ook al zeggen we altijd; de natuur kan je niet dwingen, is het wel een ongelofelijke teleurstelling voor ons allemaal.

Op 16 maart zijn wij naar dierenarts Daan Kranendonck in Putten gereden voor de HD en ED foto's van Gioya. Ze hebben ze allemaal zonder roesje kunnen doen en daar zijn wij blij mee. Volgen Daan zagen ze er goed uit nu nog afwachten wat de Raad van Beheer er van zegt.
Inspectie van Gioya.

HD foto.


ED foto
Kerstkaart van het BlosJar nest 2015

Kerstkaart van het BlosJar nest 2015

Op 3 september hebben Selma en ik het schilderij van Luna bij Felix Botman opgehaald. OP de foto komt zo een schilderij nooit mooi uit maar in het echt is het echt prachtig en sprekend mijn Luna

Een mooi plekje boven de bank waar de dames graag liggen. Dus toch mijn vier drentjes op een foto.

.Vandaag een hertenrib geprobeerd.

Jaycee zoekt het hoger op bij Gioya.

Jaycee doet aan snorkelen.

Drie op een rij. Onze trotse bezit van de viervoeters.

Jaycee.

We hebben Tooske een andere naam gegeven. Waarom ????? Even uitleggen. Ik blijf het een gave naam vinden en nog steeds heel leuk maar als ik buiten loop met haar kan ik geen kracht in de naam leggen. Afgelopen zondag waren we bij vrienden van mij op de camping. We gingen eerst ff naar het strand daar om heerlijk te ravotten en misschien ff te zwemmen. Toen ik haar wilde roepen kwam dat niet aan bij haar, omdat er geen klank en kracht in zit. Ik ben op zoek gegaan naar een naa...m die eindigt op een i. Ik kwam op Jovi , ben gaan kijken wat de betekenis van die naam is en dat is; God is met ons. Toen kwam Jady voorbij op internet en die lijkt op de tweede naam van Indy ( Jade) en de betekenis daarvan is; de nobelsteen; de kleur groen. lijkt mij ook heel leuk en toen viel mijn oog op Jaycee. Klinkt ook heel leuk en toen ik de betekenis zag wist ik het zeker. Net als Luna betekend deze naam Maan. Of het zo moest zijn en veel dingen vallen het zelfde als bij Luna. Is er dan toch iets meer ??????? Op papier blijft Tooske Tooske maar in de volksmond gaat ze vanaf nu Jaycee heten. Hier zijn de kids er blij mee, voor Marry is het ff wennen en ik ben blij en Tooske........ die luistert al een klein beetje naar haar nieuwe naam.

In het weekend zwemmen met de grote Drenten.

Op 10 juli gaat Jaycee voor het eerst naar de zee.

Daar gaan de twee dames richting Amerika ( vlucht duurt ongeveer 10 uur daarvan heeft Tule er 7 van geslapen, verders ging de vlucht super goed met zelf een klein plasje in de toilet ruimte op een speciaal incomatje )

Aan het afscheid nemen van Tule. Speciaal meisje die de kleinste van het nest was. Zij gaat naar Amerika en Jenna is hier heen gekomen om haar op te halen. We hebben met Jenna 4 prachtige dagen gehad en een mooie vriendschap is ontstaan,  met een heel goed gevoel geven we haar mee. Op facebook hadden en hebben we heel veel contact en op haar fokdag zie ik haar weer en daarna komt ze heerlijk vakantie hier vieren.

Jaycee met Blossom en Jarno.

Tule met Blossom en Jarno

Blossom en Jarno

Ik weet echt wel dat je daar bent.

Gioya samen met Tule en Jaycee in de tuin met een bot.

Onze Joop ook zo een speciaal hondje die ons hart heeft gestolen.

Uitgevloerd bij moeders op de bank.

Op 15 juni gaat de eerste pup naar zijn nieuwe mandje. Dit is voor ons geen leuke tijd maar het hoort er wel bij en de nieuwe baasje staan te trappelen om de zorg over te nemen en hun avontuur te gaan beginnen.

Op 7 juni de knuffelmiddag met alle pupkopers die elkaar nu ook leren kennen.

Dan mag eindelijk Pappa Jarno ook zijn pups komen bekijken.

De APK keuring bij dierenkliniek Sleeuwijk. Alles is goed gekeurd.

De chip wordt gezet door Annet van de raad van beheer.

DNA wordt afgenomen.

Jacee

Mooi weer dus de lunch wordt buiten geserveerd.

Gioya en Jaycee

Gioya druk met Tule of tewel Trudy BlosJar van't Dreske Kwinne.

Dit is toch het mooiste wat er is ??? Onze Jaycee of tewel Tooske BlosJar van't Dreske Kwinne.

Mooi weeg momentje.

Na een paar dagen mag Gioya mee helpen poetsen.


.
De eerste dag op de weegschaal. Alle pups zijn gegroeid
Hieronder een paar bijzondere foto's die tijden de bevalling zijn gemaakt door Manuela de eigenaar van Jarno.
De eerst geboren pup.


Ze zijn compeet.

Op 14 april ga ik met Gioya en Irene met Duko heerlijk naar het strand. Kan ze even heerlijk genieten en ravotten.


Blossom is mooi drachtig, ze doet het goed en haar buikje groeit mooi rond.

22 maart 2015 gaan we smorgens naar het strand. Blossom is 36 dagen drachtig.

Aan veel dingen zagen we wel aan Blossom dat ze drachtig is maar toch heel fijn dat we de bevestiging daar kregen.

Duidelijk een vruchtzakje te zien.

20 maart rijden we naar Sleeuwijk voor de echo.

Op zondag 15 maart zijn wij met alle eigenaren plus alle hondjes wezen wandelen op de heide in Hilversum omdat op 5 Maart ons Bloske nestje 1 jaar was geworden. Wat zijn wij trots op deze hondjes en alle baasjes. Ook het contact dat er onderling is zijn wij erg trots op.

Het hele nest is compleet dus een echt feestje. Heerlijk gewandeld en daarna van een lekker lunch genoten.
Veel gelachen en veel (bij) gepraat met elkaar.

Op 24 februari ben ik met Gioya en onze loge Puk naar het strand gereden. Daar hadden we afgesproken met Irene Richard en Selma en alle hondjes. Ruig weer, veel wind en niet zo heel erg lekker om te wandelen maar gezellig was het wel.

Op dinsdag 17 februari is Manuela met Jarno naar de Kwakel gekomen. Daar heeft weer een mooie ongedwongen dekking plaats gevonden met een koppeling van ruim 22 minuten.

Vandaag zijn we naar Dordrecht gereden om te kijken of Blossom zover was. Na een mooi spel van charmeur Jarno was er een mooie natuurlijke dekking zonder dwang. Ze hebben ruim 20 minuten gekoppeld gestaan.

en daarna nog heel gezellig binnen gelegen.

15 februari hebben wij afgesproken om naar Jarno te rijden en kijken of er een dekking gaat plaats vinden. 

Op 7 Februari zijn wij met bijna het hele nest op de show in Eindhoven. Wat een mooie gezellige dag en wat hebben we toch een leuke gezellige groep met elkaar. De hondjes hebben het geweldig gedaan. Voor Siep en Jara was het de eerste keer in de ring en voor Gioya, Duko en Abe is het de derde keer dat ze in de ring staan. Duko werd 2e met een hele mooie U en de andere hebben prachtige rapporten en allemaal een ZG en werden 3e, 4e en twee keer een 5e plaats. Wat zijn wij trots op dit nestje.
Abe, Duko en Siep in de ring naast elkaar.


De dames Gioya en Jara in de ring.

Op 4 februari is Blossom loops geworden en hebben wij meteen Manuela en Hennie gebeld. Wij hebben besloten om geen progesteron te prikken en de natuur zijn gang te laten gaan. Op 30 januari is Gioya loops geworden terwijl wij hadden verwacht dat Blossom eerder loops zou worden. Op 3 januari zijn we bij Manuela en Hennie Plaissier geweest en hebben Blossom en Jarno opnieuw met elkaar een paar uurtjes door gebracht en zijn we er nog meer van overtuigd dat deze twee hondjes ze heel erg goed bij elkaar passen.

Het jaar 2014

Kerstkaart Bloske nest 2014

 


14 december. Winner in Amsterdam. Op deze show waren drie van onze pups, Gioya, Abe en Duuc.
Duuc werd 2e, Gioya 3e en Abe 4e allemaal met een prachtige rapporten waar wij als fokker heel trots op zijn.Deze show was voorlopig de laatste voor Blossom. Ze vind het gewoon niet echt leuk en ze is Nederlands Kampioen dus hoeft ze niet meer.

24 November. Wat een heerlijk weer voor een strandwandeling Blossom Gioya en Broer Duko samen met Irene op Langervelderslag.
Op 22 november kregen we van de FokBegeleidingsCommisie van onze rasvereniging toestemming binnen van de fokaanvraag tussen
Blossom en Jarno.

20 november kwam Blossom haar diploma binnen. Officieel. Nederlands kampioen.

9 november. Strandwandeling van de vereniging in Rockanje. Mooi weer en heel gezellig en druk.

De show van Bleiswijk in Rijswijk op 1 november. Gioya werd 1 Veel Belovend en
Blossom kreeg haar laatste punt en werd hiermee Nederlands Kampioenschap. Zo trots.

Blssom werd in oktober 2014 op de show in Zwolle van de ruim 30 Drentsche Patrijshonden de BOB of te wel de beste Drent van de dag.

Marry en Blossom in gesprek.

18 oktober Fokdag in Barneveld. Altijd een belangrijke dag. Veel gesprekken, veel vragen en veel antwoorden en dan is het echt groen licht. Jarno willen we voor ons volgende nestje gebruiken als vader van de pups. Na afloop waren we uitgenodigd bij Irene en Annebet en Nory voor een heerlijke jachtschotel en ook de 6 Drentjes werden niet vergeten en kregen hun dinner met elkaar in de tuin.

4 Kontjes op de Hei.

4 oktober 2014 tentoonstelling Zwolle waar 31 Drentjes ingeschreven zijn en na 11 maanden geen show te hebben gelopen een nestje hebben gekregen werd Blossom Best of Breed. Ze verdiende hiermee haar 3e punt voor het Nederlands Kampioenschap.

Dit iets wat je als fokker nooit hoopt mee te maken, maar wel is gebeurd. Een van onze pups is terug gekomen naar zijn geboorte plekje.
Ik kreeg een telefoontje van de eigenaren dat door persoonlijke omstandigheden met veel pijn en verdriet afstand moesten doen van hun pup.
Ik heb hem bij hun opgehaald en hij is hier 12 dagen geweest en heeft intussen weer een mooi liefdevol nieuw mandje hier in de buurt gevonden.
Wij hebben hem voorlopig 2 maanden op proef geplaatst en hebben er alle vertrouwen in dat hij daar hij helemaal op zijn plekje gaat zijn.

Indy heeft dikke pret met Duko en Blossom en Gioya vinden het allemaal goed.
Indy en Gioya een onderonsje op het gras in de tuin.
31 augusts de dag van onze 6 maanden wandeling van het Bloske nest plus een Bloske met een andere achternaam.
Het is heerlijk weer en heel gezellig.

Groeps foto.

Na afloop gezellig een lunch gebruiken in restaurant "vliegveld Hilversum" een echte aanrader.

Op 16 augustus zijn we gaan kijken op de Hoorneboegse heide in Hilversum of deze locatie straks geschikt is voor onze 6 maanden wandeling. Dit ligt vlak bij de karzerne waar de slachtoffers liggen van de MH17 ramp. Daar zijn we even wezen kijken en daar voelde wij het verdriet van de nabestaande. Locatie is goed gekeurd voor de wandeling omdat het hele gebied is afgezet en aan de kant van het vliegveld zit een hond vriendelijk restaurant waar we na de wandeling een lunch kunnen nuttigen.

27 juli. Blossom, Gioya en Jara bij de Ouderkerkseplas.

Indy en Gioya.

Blossom met Indy

Moeder en dochter.

21 juni, Tentoonstelling in Uden.

29 mei Gioya aan zee in Noordwijk.

Traditie ijsje na de strand wandeling.

18 mei zwemmen in Hoofddorp.

Samen op de foto 17 mei.

11 mei eerste les van de puppyjachttraining.

10 me1 Gioya maakt kennis met het water.

Onze socialisatie periode is ook begonnen met een bezoekje aan een tuincentrum.

3 mei. Gerrit wordt op gehaald en heeft een lange rit naar Simpelveld voor de boeg waar zijn nieuwe mandje staat. 2 mei. Jade gaat ook het nest verlaten en heeft een mandje in Houten staan. 1 mei. Dirk is nu degene die zijn mandje gaat opzoeken dat staat in Breda. 30 april. De eerste twee pups Abe en Duuc worden opgehaald door hun nieuwe eigenaren en gaan op weg naar hun mandjes in Beverwijk en in Putten.
Ook krijgen ze het puppypakket mee wat we hebben samen gesteld. Het bestaat dit keer uit; map met informatie, knuffel en flostouw en een nestlap allemaal met de geur van het nest, KVV wat wij voeren voor 14 dagen, beloningsbrokjes en een usb stick met ruim 600 foto's.

28 april ben ik met Bossom en alle pups naar verzorgingshuis Zuiderhof geweest. Veel collega's hebben mij geholpen met de pups zodat alle bewoners ze konden aaien of knuffelen. De bewoners genoten er zichtbaar van en ook de pups vonden het heerlijk om geknuffeld te worden.

27 april houden wij bij ons in de Kwakel een knuffel- / kennismakingsmiddag zodat de pup kopers elkaar ook live kunnen ontmoeten. Via een gesloten groep op facebook kennen we elkaar allemaal al een beetje.

Kennismaking met een Fazant.

6 weken oud zijn de pups nu en de autorit naar onze dierenarts in Sleeuwijk voor de eerste check en enting,  is goed gegaan.

Bij Gioya wordt het hartje beluisterd.

Pups  groeien goed en Blossom is en geweldige moeder ook maken ze kennis met het schot en wild.

5 maart 2014, Blossom is bevallen van 7 pups, helaas heeft een reutje (volgroeid en 370 gr)het niet gehaald. De bevalling heeft totaal 5 uur geduurd en is heel soepel gegaan. We hebben 2 teefjes en 4 reutjes en de nieuwe eigenaren zijn op de hoogte gebracht.

4 maart 2014, de temperatuur die wij al 3 weken opmeten is gedaald.

Blossom wordt ronder en ronder en ook rustiger.

Volgens de dierenarts in dierenkliniek in Sleeuwijk is Blossom hartstikke drachtig.

 Er zijn 7 blaasjes geteld, nu gaat het wachten beginnen.

Wat kan je een gemengd gevoel hebben. Vandaag de Dekaangiften voor de raad van beheer aangetekend verstuurd. Meteen alle kampioenstitels van Okke en Blossom bij gevoegd. Blossom groeit rustig en lijkt drachtig.
Nu is het wachten tot eind januari is. Heel spannend !! Maar het gemis komt ook meteen weer om de hoek kijken. Wat mis ik mijn wijffie nog. Het gedichtje wat ik van Manuela toe gestuurd heb gekregen verwoorden het zo goed. Mensen die het hebben mee gemaakt zullen het begrijpen, andere die het nog gaan mee maken zulen dit later ook begrijpen.
Niemand die het weten kan hoeveel ik van je hou.
Niemand die mij troosten kan in mijn verdriet om jou.
Niemand die begrijpen zal hoe vreselijk ik je mis.
Niemand die beseffen zal hoe erg die pijn wel is.

Op 2 januari en op 3 januari zijn er een mooie natuurlijke dekkingen geweest tussen Blossom en Okke. Beide keren is er een koppeling van 20 minuten geweest. Nu is het afwachten tot 30 januari als er een echo gemaakt gaat worden om te kijken of Blossom drachtig is.

Het jaar 2013

Vandaag hebben wij het as van onze Luna opgehaald ze is op 27 december gecremeerd en staat bij ons thuis.

Op eerste kerstdag 2012 hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve Luna. Ze was al een tijdje niet helemaal meer lekker en ging elke dag een klein stapje achteruit. Aan het einde van de eerste kerstdag toen alle kinderen naar huis waren stond ze op en ging het echt fout. En wat doe je dan.... Dan pak je de telefoon en weet je wie je moet bellen. De dierenarts was er binnen 15 minuten en zag dat ik de goede beslissing heb genomen en ging de maatregelen nemen. Luna is geboren toen ik als enige in de werpkist zat en ik haar heb opgevangen en schoon heb gemaakt.  Ik zei meteen dit wordt mijn hondje!!  Nou dat is ze geweest !!! Mijn maatje, mijn allesie. Veel heb ik met haar mee gemaakt en altijd waren wij een. Ze is in mijn armen ingeslapen na haar verteld te hebben dat het goed is dat ze gaat en haar bedankt voor alle mooie jaren die ik samen met haar heb gehad. God wijffie, wat zal ik je missen en wat doet het pijn om dit nu al te schrijven. Wat was je een goede ""moeder"" voor Blossom wat heb je haar tot ook zo een geweldige hond gemaakt. Nooit meer die kop onder mijn arm van ..Ik wil een aai.
Dag lieverd in mijn hart blijf je mijn allesie.heartheartheart


Op 8 december hebben wij met een aantal Drentenlieden en 3 Drentjes een heerlijke wandeling gemaakt.

Blossom vond het nog niet te koud dus ook nog even het water in en daarna heerlijk achter elkaar aan rennen.

Op 18 november met 4 Drentjes (Luna, Indy, Okke en Blossom) heerlijk lopen op het strand in Wijk aan Zee.

Daarna heerlijk lunchen in Sonnevanck met die twee die elkaar dus niet met rust laten.
Op 3 november 2013 hadden we een show voor Blossom in Bleiswijk. Ze werd 3e met een heel mooi rapport en een dikke U.
27 oktober 2013 Luna bezig met haar favorieten bezigheid; liggen en slapen.

Op 28 oktober 2013 heeft Blossom op de fokdag van de Drentsche Patrijsvereniging haar PRA onderzoek gehad.Deze was helemaal goed en het laatste onderzoek is nu geweest en ze is klaar voor de dekking.Het wachten is nu op haar loopsheid.

Vandaag 20 oktober 2013 zijn wij met Luna en Blossom naar het Groenendaals bos geweest. Ze hebben daar weer heerlijk lopen rennen en struinen en hun neus achterna gelopen.Blossom kwam iets tegen wat een maatje te groot voor haar was. Deze lopen daar gewoon los in de rondte en ook de hondjes mogen in dat gedeelte gewoon loslopen.

Vandaag 16 oktober 2013 zijn we naar het strand in Noordwijk geweest. Eindelijk weer eens na de zomermaanden dat de hondjes los op het strand mogen en dat het goed weer is. Luna is gek op het strand en ze is dan ook niet uit het water te houden. Met haar 13 ½ jaar wordt ze weer helemaal jong als ze daar loopt. Blossom heeft meer oog voor alle andere hondjes en rent achter alles aan wat op 4 poten daar loopt. Het was heerlijk genieten van de hondjes, het weer en de ruwe zee.

Blossom heerlijk de dummy's uit zee aan het halen.

Mijn allessie, mijn maatje voor altijd. Wij hebben samen heel wat mee gemaakt. Diep in mijn hart zit ze en ik geniet zo van haar.

Ons prachtige Duo Pennoti stel.

Luna.

Vrijdag 27 september zijn wij naar de eerste dubbele show van Maastricht geweest. Met de caravan op een camping in Mechelen, de shows lopen, genieten van het prachtige weer en de schitterende omgeving, hebben we genoten van dit weekend. Blossom werd zaterdag gekeurd door Dhr. Rutten en kreeg een mooi rapport en werd ze 1e met een ZG. Dag twee werd ze gekeurd door Dhr. Doedijns en kreeg opnieuw een heel mooi rapport en werd ze als een “stoere” teef 2e met een U. Alle vier de hondjes hebben genoten van de eindeloze wandelingen door de maïsvelden en bossen over de heuvels en door de dalen en alle aandacht. Als je dan toch in Limburg bent dan ga je ook even naar het drielandenpunt en zet je daar je hondjes even op de foto en gaat daarna weer heerlijk van de mooie natuur daar genieten.

Zaterdag 31 augustus zijn wij met de reu eigenaren Selma en Richard naar Friesland gereden om bij twee fokkers nog meer informatie te verzamelen voor ons toekomstige nestje. Bij Inge en Douwe Hoekstra fokker van de kennel Fan de Indo-Anjoho in Veenwoude waar Okke vandaan komt en bij Bonnie en Wietze  Klijnstra van kennel Fan ’t Patrijzen Bos in Nieuwehorne die op dit moment een nestje hebben liggen.
Wat is het toch een prachtig gezicht zo een hoopje drentenpupjes. Weer veel gepraat, gevraagd en vooral geleerd van deze ervaren fokkers.Maandag 26 augustus genieten Luna en Blossom van elkaar en van het avondzonnetje in de tuin.
Zondag 25 augustus zijn we naar de show in de Ahoy in Rotterdam geweest. Een mooi rapport, een 2e plek met een U.

Op 18 augustus zijn we een dagje getraind in de polder bij Beverwijk.

Samen trainen in het bos bij Hilversum.

Vandaag is Blossom op de eerste show voor de Nederlandse rassen in Zwolle 4e geworden met een U.
Van de 17 Drenten teven in de openklasse.

In de maand juni is Blossom voor het eerst mee op vakantie in Kroatië. Ze doet het er heel goed ondanks de hoge temperatuur die er is. Tot nu toe elke dag ruim 30 gr. Ze zwemt veel in de zee en we zoeken met haar de koele plekken op. Ons plekje op de camping heeft een hele grote boom die de hele dag schaduw geeft voor haar. Verder doet ze het heel goed en genieten met elkaar van deze vakantie.

Ons geliefde Rovinj op de achter grond

De zonsondergang.

Blossom Fan ’t Suydevelt geboren op 05-10-2010 en is Nederlands Jeugdkampioen 2011
PRA voorlopig vrij    HD A 38-0 goede aansluiting.03-11-2012
Zaterdag 3 november hebben wij onze werpkist met binnenkennel opgehaald.  
10-10-2012
In de brievenbus vandaag het officiële certificaat voor onze kennel. Vanaf 10 oktober zijn wij geregistreerd kennel eigenaar Van't Dreske Kwinne.smileyheartheartheart