• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

Het BlosJoe nestje van Blossom & Joeri 2016

  

  

 

 

   

  

 

7 december allemaal groeien ze als kool. 1 Teefje miss Red geboorte gewicht 300 gram, 2 reutje mr Bleu geboorte gewicht 350 gram, 3 reutje mr Green geboorte gewicht 355 gram, 4 Teefje miss Pink geboorte gewicht 380 gram en 5 reutje onze Dries (orange) geboorte gewicht 325 gram.

       

De bende van 5 uit de Kwakel.

Allemaal pootje heart

3 december 11.24 uur de operatie wordt voorberei door dokter Walter Strikkers. 12.09 uur  Blossom is gehecht en maakt kennis met haar zoon die daar geboren is en hoewel nog niet helemaal op kleur en met adviezen konden we met moeder en zoon richting huis waar de 4 andere pups lieten horen dat ze honger hadden. Ze deed het zo goed en onderweg af en toe onze dries laten weten dat hij door moet blijven ademen. Eenmaal thuis onder de warmtelamp bij Blossom en zijn broertjes en zusje gelegd en hij kleurde als gauw helemaal bij. Deze kanjer heeft de naam Dries gekregen wat betekend dapper strijder.

     

Wachten en wachten en wachten.

De hulptroepen. vrnl Selma eigenaar van Okke, Sandra eigenaar van Joeri de vader van dit nestje, Irene eigenaar van Duko eerste nestje

De geboorte van de eerste pup een teefje.
 

 

 

Ons nestje is geboren maar het niet zo gegaan als wij gehoopt hadden. We wilde de eerste 24 uur uur even afwachten hoe het allemaal gaat en wij tot rust komen en het een plekje te kunnen geven.

Een kort verslag.

Op vrijdag was Blossom haar temp iets gedaald en ze begon met hijgen. Daarop heb ik Selma, Irene en Sandra gebeld. Zij wilden graag bij de bevalling zijn Om 23.15 uur riep Selma dat er een pup geboren was midden op de vloer in de huiskamer omdat wij er niets van hadden gemerkt. Helaas was dit reutje dood, wat een teleurstelling, en we zijn daarop in de werpkist gaan wachten op de volgende pups. Deze werden met lange pauze geboren 2 reutjes en 2 teefjes en daarna was het stil. Er waren 8 embryo’s gezien dus we verwachten er nog wel iets meer. Maar al wat er kwam geen pup. Omdat ze geen weeën had konden we ook gewoon wachten. Gevraagd op facebook in de fokkergroep wat en hoe te handelen. Rond 7.00 uur heb ik met Sleeuwijk gebeld en daar advies in gewonnen en ook gekregen en gedaan. Onder tussen had iedereen wel een klein slaap je gehouden en ik was aan het eind van mijn latijn dus ik ging ook ff op de bank liggen. Toen werd pup nr. 6 geboren een teefje maar ook dood. Zonder placenta helemaal schoon, volgroeid en prima op gewicht dus heb ik Sleeuwijk gebeld dat wij kwamen voor een keizersnede. Zo gezegd zo gedaan en alles werd klaar gemaakt, auto werd warm gedraaid en in overleg met de dierenarts daar, de pups thuis gelaten bij Selma onder de warmte lamp. Wel eerst even goed laten drinken. Irene ging wel mee naar Sleeuwijk en Sandra ging richting huis om daar af te wachten wat er komen gaat. Aangekomen in Sleeuwijk werd Blossom onderzocht maar de dierenarts kon niet voel omdat de baarmoeder helemaal verkrampt was. dus werd er een foto gemaakt en daarop werden nog een aantal pups gezien. Blossom werd klaar gemaakt voor de operatie. Daar werd eerst 3 x een placenta eruit gehaald, daarna 2 pups ( teefjes) die al dood waren en op het laatst een reutje wat kantje boord was maar we kregen hem goed op gang. Blossom werd netjes gehecht en wij reden weer richting de Kwakel Daar aangekomen legde we de pups allemaal meteen aan en ook pup nr. 5 begon te drinken en kleurde helemaal goed op en ging zich goed bewegen. Nu ligt Blossom lekker in de werpkist met 5 pupjes bij haar waar het heel goed mee gaat tot nu toe. 3 reutjes en 2 teefjes. 9 pups geboren helemaal compleet en sommige zo mooi op gewicht maar 4 die het niet hebben gered. De overleden pups zijn nu allemaal wel in de Kwakel waar ze bij Senna ( van ons eerste nestje) onder de oude olijfboom zijn begraven. Wij gaan nu eerst uitrusten van een dag met een dikke traan en ook een lach. Belangrijkste voor ons was Blossom en met haar gaat het super, ze verzorgt de pups helemaal top. Trots op onze meid. Nu uitrusten en genieten en morgen is er weer een dag.

Blossom 47 dagen drachtig. Ze doet het zo goed.

Op 4 november rijden wij met Blossom Gioya en Jaycee  richting Sleeuwijk om bij Blossom de echo te doen en voor Gioya en Jaycee bloed af te laten nemen voor het ondezoek in Gent naar epilepsie bij de Drent. Ook komen Bas en Sandra hiernaar toe om samen te kijken bij de echo of Blossom drachtig is. Ze is veranderd, haar vacht is heel erg gaan krullen en in de flanken staat het uit, ze kijkt scheel, heeft op twee ochtende gespuugd en haar karater is anders, veel rustiger / aanhankelijker en ze slaapt heel veel. Dan wordt haar buik kaal gemaakt en komt het aparaat op haar buik en na een korte tijd zien wij en zegt Daan ze is drachtig. Zo dat was ff een mooie bevestiging van wat wij erg hadden gehoopt. Hij telt en telt maar Blossom wil niet echt stil staan met dat gekriebel op haar buik, maar hij heeft 8 vruchtjes geteld. Nu gaan we de volgende fase is, afwachten en richting de bevalling.

Op 3 oktober rijden we richting Joeri en in de auto beginnen we te twijfelen, zouden wij niet te vroeg zijn, ze geeft het wel goed aan. Wij kiezen ervoor om niet voor een progesteronbepalingte te prikken. Dit is een bloedtest om het juiste dektijdstip van de teef te voorspellen.Wij vertrouwen op onze hond en tot nu toe hebben wij het steeds goed gehad. Blossom maakt kennis met Joeri en die vindt haar wel heeeeeeel erg leuk. Na een minuut of 15 komt er een dekking maar door een stap van Blossom komt er geen koppeling. Jammer maar nadat Blossom in de auto gaat en wij aan de koffie spreken we af dat we de volgende dag een nieuwe poging gaan doen. 4 Oktober kwam er een mooie dekking met een koppeling van 30 minuten en op 5 oktober (Blossom haar verjaardag) nog een mooie dekking met een koppeling van 40 minuten. Nu is het afwachten en de natuur zijn gang laten gaan. 

Op 21 september 2016 zien we een druppel bloed op de vloer. Blossom ???? was onze eerste gedachte maar dat kon bijna niet want we verwachten haar nog niet loops. Ja hoor, zij was het wel, zo zie je maar dat je de natuur niet kan dwingen. In gesprek met elkaar wat gaan we doen .... Op dit moment liggen de pups er nog van Gioya en Duuk. We kiezen er toch voor om het er meteen achteraan te doen. Blossom wordt 6 jaar en omdat het de vorige keer niet lukte wilde we deze kans benutten en we zien wel of het lukt of niet. De eigenaren van Joeri hebben we gebeld en aan het einde van het gesprek was het; "tot gauw" smiley

 

Wij volgen Joeri al twee jaar en hebben hem gezien op de jonge reuendag in Dieren en ook op de jachtproef in Beesd 2016. Ook kenne wij zijn eigenaren. We hebben deze keuze gemaakt omdat het karakter ons erg aansprak en de gezondheid goed is, het inteelt 13.27% is en de verwantschap 26.55% is. Dit is heel mooi laag en dat is de bedoeling ook hebben wij van de hondjes het uiterlijk goed bekeken en kwamen wij tot de conclusie dat dit een mooie combinatie zou kunnen worden. Wij hebben de aanvraag bij de fokadviescommissie van de vereniging ingediend.

heart Blossom heart

Blossom Fan ’t Suydevelt geboren op 05-10-2010 is Nederlands Kampioen.
Nederlands Jeugdkampioen 2011
VDH Frühjahrssieger 2013
Nederlands Kampioen
PRA voorlopig vrij
HD A 38-0 voldoende aansluiting
Vrij van Von-Willebrands Disease Type 1
 

heart Joeri heart

Joeri Jarno van Parkendijk geboren 27 december 2012
Show kwalificatie Uitmuntend
Jacht kwalificatie diploma B
PRA voorlopig vrij
HD A 40
Drager van Von-Willebrands Disease Type 1