• 0.JPG
 • 1 Jaycee.JPG
 • 4blos.JPG
 • 5 a.JPG
 • 6 a.JPG
 • 006.JPG
 • 8vissen.JPG
 • 0011.JPG
 • 0013.JPG
 • 977.JPG
 • anna.jpg
 • B1.jpg
 • Blossom Gioya.jpg
 • DSC_0058.JPG
 • DSC_0307.JPG
 • NQQS5875.JPG

Het Giouk nestje van Gioya & Duuk 2016

 

Op 23 april 2020 is Roos overleden na een lange strijd tegen een klote ziekte.

Voor degene die niet weten wie Roos is. Zij is de trotse eigenaar van Duuk, de reu die met Gioya haar eerste nestje heeft gekregen. Ons Giouk nestje.

Gioya en Duuk kregen samen hun nestje op 13 augustus 2016. Na 8 mooie weken van genieten van de pups kreeg Roos niet lang erna te horen dat ze kanker had.

Ze heeft gevochten met elke vezel die in haar lichaam zat en heeft alle energie die ze had samen met haar gezin gedeeld. Ze vertelde dat ze nog mooie herinneringen wilde maken met iedereen die haar dierbaar was en dat heeft ze gedaan. Wat een power vrouw was ze.

Roos en Vincent waren nog op de fokdag aanwezig ook al was ze ziek zij wilde perse met ons nestje in de ring staan. Super trots was ze er op.

Roos wordt door iedereen herinnerd als een lieve krachtige vrouw die samen met haar familie een lang gevecht heeft geleverd maar dat helaas heeft verloren.

En dan is het zaterdag 15 oktober en vliegt de laatste Giouk uit. Tante Betje Giouk Van't Dreske Kwinne alias Emma gaat met haar verhuisdoos richting Hendrik Ido Ambacht. Wat is het toch elke keer moeilijk om je pups te laten gaan wetend dat ze allemaal zo welkom zijn in hun nieuwe gezinnen. Voor het eerst geen pupje hier in huis en wat een leeg gevoel geeft dat.

Vrijdag 14 oktober pakt Ome Kees Giouk Van't Dreske Kwinne alias Bouke zijn spullen en gaat richting Valkenburg ZH waar zijn mandje staat.

Woensdag 12 oktober is het de beurt aan Ome Piet Giouk Van't Dreske Kwinne alias Sammie en hij gaat in Hilversum wonen.

Dinsdag 11 oktober gaat Tante Truus Giouk van't Dreske Kwinne alias Hailey verhuizen richting Nieuwkoop.

Maandag 10 oktober pakt Ome Willen Giouk Van't Dreske Kwinne alias Basco, zijn verhuisdoos en gaat de dijk op in Volendam.

Op zondag 9 oktober gaat Tante Jans Giouk van't Dreske Kwinne alias Juna verhuizen naar Roosendaal.

Zaterdag 8 oktober gaat Ome Henk Giouk van't Dreske Kwinne alias Bommel gaat vandaag verhuizen. de laatste foto's worden gemaakt en dan is het zover. Op weg naar zijn gouden mandje in Uithoorn.

Op zaterdag 1 oktober is Michael en Douwe langs geweest en hebben prachtige foto's gemaakt van de 7 belhamels. Ze zijn prachtig geworden.


Tante Jans Giouk Van't Dreske kwinne, Zij heet nu Juna.

Tante Betje Giouk Van't Dreske Kwinne, Zij heet nu Emma.
Tante Truus Giouk Van't Dreske Kwinne, Zij heet nu Hailey.
Ome Piet Giouk Van't Dreske Kwinne, Hij heet nu Sammie.

Ome Henk Giouk Van't Dreske Kwinne, Hij heet nu Bommel.
Ome Willem Giouk Van't Dreske Kwinne, Hij heet nu Basco.

Ome Kees Giouk Van't Dreske Kwinne, Hij heet nu Bouke.

Maandag 19 september komt Annet vd Meijden van de Raad van Beheer langs om te chippen en DNA af te nemen Ook Gioya moet haar DNA afgeven doormiddel van wangslijm. FF hherlijk knuffelen als die dikke naald er in gaat met de chip.

Heel voorzichtig mag Jaycee van Gioya bij haar pups snuffelen. Soms mag ze wat langer maar Gioya laat niet alles toe en vooral niet te lang en teveel.

Twee broertjes.

Hartje.

Dag twee het weegmomentje. Ze groeien echt heel goed.
Geboortegewicht van teefje 3 was 305 gram.

Geboortgewicht van reu 4 was 315 gram                                            Geboortegewicht van teefje 2 was 300 gram.
Geboortegewicht teefje 1 was 350 gram                                             Geboortegewicht van reu 3 was 330 gram.
Geboorte gewicht van reu 1 was 345 gram                                             Geboortegewicht van reu 2 was 400 gram


Gioya 5 augustus 53 dagen drachtig en ze eet goed en groeit goed.
Als we thuis komen gaan we de mensen mailen die bij ons op de wachtlijst staan en komen ze langs om kennis te maken met de drie dames en met ons en wij met hun. Als alle gesprekken zijn geweest maken we keuzes en dan is het afwachten tot de bevalling en weten we hoeveel pups / reutjes / teefjes er geboren zijn.
Eerst nu ff op die roze / lichtblauwe wolk zitten. smiley


Ik zag meteen een vruchtje ter grote van een walnoot. Ja hoor heel mooi drachtig. Goede uitleg weer en zo leuk om te zien. Leuk voor Roos en Christa om vanaf "het/dit" moment erbij te zijn.

Om 12 uur mochten we met zijn alle naar binnen en nadat haar buik was geschoren begon de DA.

Vandaag zijn we naar Sleeuwijk gereden voor de echo. Vroeg rijden we weg, om half 11 de afspraak staan maar door een autobrand op de A27 een giga file. Ook reueigenaar Roos met dochter Crista staan er midden in. Wij bellen met Sleeuwijk en rijden om via Zaltbommel en om 11.45 uur arriveren wij in Sleeuwijk. Nog even geduld graag, we lopen een beetje uit frown.

15 juli staat de afspraak voor de echo in Sleeuwijk. Dit keer niet door onze dierenarts Daan Loopstra
Jammer maar er zijn ergere dingen in het leven.

De vacht staat uit in haar flanken en ook staan haar ogen "scheel" en heeft ze heel veel honger. Zou het dan toch ????

Er zijn veranderingen tussen de drie dames. Gioya is rustiger en zonderd zich meer af en slaapt heel veel.

Op 15 juni is de tweede dekking en doen we het met elkaar en het gaat heel goed.
Weer een mooie ongedwongen natuurlijke dekking met een koppeling van ruim 22 minuten.
Ook na de dekking vinden ze elkaar nog steeds leuk.

Op 14 juni was 1e de dekking tussen Gioya en Duuk. Hier was Manuela bij, voor de nodige ondersteuning.
Een mooie natuurlijke dekking met een koppeling van 11 minuten.

Tijdens de dekking is er tijd zat om gezellig bij te kletsen.

Vanaf vandaag begint voor ons weer een nieuw avontuur. Gioya is op 5 juni loops geworden en zal binnenkort gedekt wordt door Duuk. Roos en Vincent zijn op de hoogte gebracht en wij hebben de voorzorgmaatregelen getroffen. Nu laten we de natuur zijn gang gaan en wachten wij af tot de volgende stap.

Voor half 2016 staat er een nestje bij ons op de planning. De reu die wij na veel nadenken, praten en overleggen met andere fokkers hebben uit gezocht is Duuk of te wel Timo Jarno van Parkendijk. Wij hebben de stambomen bestudeerd met daaraan gekoppeld het inteelt- en verwantschapspercentages en onze hondjes uiterlijk goed bekeken te hebben kwamen wij tot de conclusie dat dit een mooie combinatie zou kunnen worden. Wij hebben de aanvraag bij de fokadviescommissie van de vereniging ingediend.

Bij ons eerste nestje hebben alle hondjes een tweede naam gekregen, Bloske, deze verwijst naar hun ouders Blossom en Okke, bij het tweede nestje werd BlosJar als tweede naam gebruikt worden een combinatie van Blossom en Jarno. Bij het nestje van Gioya en Duuk wordt de tweede naam Giouk de combinatie van Gioya en Duuk.Op 16 mei hebben Duuk en Gioya elkaar op het strand bij langervelderslag ontmoet en het ging super goed. Daarna hebben wij onder het genot van een lekker glaasje en een bitterbal alles besproken terwijl de hondjes moe en voldaan onder de tafel aan een luchtijp lagen te knagen.

          heartGioyaheart


Gioya Bloske Van't Dreske Kwinne.
PRA voorlopig vrij
HD A 28-0
ED beiden kanten vrij
Vrij van Von-Willebrands Disease Type 1

 

          heartDuukheart


 

""Duuk"" Timo Jarno van Parkendijk
Show kwalificatie Uitmuntend
PRA voorlopig vrij
HD A-33-0
Vrij van Von-Willebrands Disease Type 1